Профілактор Євмінова: ефективне лікування опорно-рухового апарату

 


Вправи для хребта на дошці Євмінова




Профілактор Євмінова в санаторії "Псьол": що це за тренажер?

Профілактор Євмінова – тренажер, що складається з дошки, поперечини і упору, призначений для лікування захворювань хребта за спеціально розробленою методикою Євмінова.

Встановлюватись дошка може під різними кутами, починаючи від 80 градусів і закінчуючи 90 градусами, а також під від’ємним кутом 25 градусів, при цьому голова людини знаходиться трохи нижче, ніж ноги. 

Лікувальні властивості профілактора Євмінова

Методика заснована на тому, що її використання допомагає полегшити роботу хребта. Відомо, що всі міжхребцеві диски не можуть самостійно живитись киснем і поживними речовинами. Живлення здійснюється за рахунок хребців. При численних захворюваннях спини спостерігається такий патологічний стан, як здавлення дисків і навіть пошкодження хребців. При цьому відбувається значний збій в кровообігу, і він спостерігається доти, поки хребці не опиняються на своєму місці.

Тренування на профілакторі в санаторії "Псьол" допомагають розтягувати хребці, звільняючи хребетні диски, що призводить до нормалізації їх кровопостачання, а значить, такі симптоми, як болі в спині або малорухливість хребта, проходять.

Вправи, що виконуються на дошці, не ушкоджують спину і мінімально навантажують хребет, але, незважаючи на це, вони дуже ефективні. 

Вправи виконуються у бережному руховому режимі, тому підходять практично для всіх людей, що мають проблеми зі спиною. Навіть для дітей, віком від 8 років. 

Дошка Євмінова для лікування сколіозу

Профілактор створений із урахуванням особливостей розвитку хребта. Вправи для спини на дошці Євмінова сприяють розтягування м'язових волокон, що активує процес відновлення м'язової та кісткової тканини. 
Значна частина вправ виконується у положенні лежачи, вниз головою, це сприяє максимальному розвантаженню м'язів спини. 

Профілактор Євмінова при міжхребцевих грижах


Міжхребцеві грижі формуються у місцях, де диски недоотримують повноцінного живлення. Для лікування гриж дисків дошка Євмінова безпечна і ефективна, оскільки тренування на ній практично не навантажують хребет і запускають процес відновлення водного балансу диска. Під час занять починає вироблятися міжклітинна рідина, що поліпшує обмінні процеси в м'язах і сприяє самовідновленню хребців.

Дошка Євмінова при остеохондрозі

Остеохондроз супроводжується дискомфортом в області спини, дошка Євмінова розвантажить і розтягне хребет, зменшиться тиск всередині дисків і зникнуть хворобливі відчуття. 


Коментарі

Популярні публікації