Раціональне харчування в санаторії "Псьол" - запорука здоров'я!


Харчування – одна з найбільш важливих форм взаємодії організму з навколишнім середовищем, яка забезпечує його органічними сполуками, простими хімічними елементами, мінеральними речовинами та водою.

Правильне, збалансоване харчування вважається важливою складовою комплексу лікування в санаторії "Псьол".
При певних типах захворювань це обов’язково повинно бути дієтичне харчування, іноді достатньо просто вживати страви, приготовані щадним способом, а іноді потрібно просто обмежити меню, видаливши з нього деякі інгредієнти.

При проблемах з органами травлення та порушенні обміну речовин лікувальне харчування виконує роль одного з основних терапевтичних факторів, а при захворюванні серцево-судинної системи та нирок створює сприятливі умови для більш ефективного проведення інших терапевтичних процедур.

Відпочиваючим пропонується широкий асортимент блюд як дієтичного меню, так і національної української кухні. У щоденному раціоні — риба, м'ясо, молочні продукти, соки, овочі, фрукти.


У відповідності з фізіологічними принципами складання харчових раціонів, лікувальне
харчування будується у вигляді добових харчових раціонів, які називаються дієтами.
Основна дієта:
  • Дієта №15 — різні захворювання, що не вимагають спеціальних дієт
  • Додаткові дієти:
  • Дієта №5 — захворювання печінки і жовчних шляхів
  • Дієта №5п - гострий панкреатит (з 4—5 дня), хронічний панкреатит в період вихворювання, після загострення и поза загостренням.
  • Дієта №9 - цукровий діабет.


З огляду на специфіку і потреби кожного клієнта, ми в санаторії "Псьол" постаралися розробити найбільш різноманітне харчування. При цьому страви не просто корисні, а й смачні.

Коментарі

Популярні публікації